Over

Marleen van Dijk is zangeres, zangdocente, stemcoach, uitvoerend artiest, musical en theater coach en pianiste en multi-instrumentaliste. Zij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Utrecht, waar zij haar Bachelor en Master in Muziek behaald beide voor Major in zang alsook  Major in piano en diploma Docent Muziek. Vervolgens heeft zij nog gestudeerd in Oostenrijk aan de Musikhochschule Wien, in Frankrijk aan de Académie de Nice en aan de l’ Opéra de Paris. Allereerst getraind als klassiek zangeres, later heeft zij zich ook verder bekwaamd in musical, pop en jazz.

Ze heeft rollen gehad in verscheidene producties. Zij vertolkte als gast verschillende operarollen, o.a. Belinda (Dido en Aeneas), Rosalinde (Die Fledermaus), Suor Angelica (Puccini), en in diverse Mozartopera’s zoals Pamina en de 1e Dame in `Die Zauberflöte` en Fiordiligi in `Cosi fan Tutte`, zowel in Frankrijk als in Duitsland. Verder vertolkte zij in Oostenrijk de rol van Mimi in `La Bohème`, van Micaela in `Carmen` (Bizet) en diverse andere rollen. Haar recente optredens met orkest waren werken van Berlioz (Les nuits d’été), van Alban Berg (Sieben frühe Lieder) , De Falla (Siete Canciones populares Españoles) en Richard Strauss (Vier Letzte Lieder) in Nederland, Frankrijk en Italië (Rome). Tevens heeft zij de rol van Carmen, G. Bizet vertolkt, Desdemona en Abigail (Verdi).

De in The Phantom of the opera, West-Side Story, Evita en South Pacific heeft zij, naast in nog vele andere musicals, gestraald in diverse rollen.

Zij treedt regelmatig op met diverse jazzensembles en heeft een uitgebreid musicalrepertoire. Verder verleent zij regelmatig haar medewerking aan oratorium-uitvoeringen in Nederland en Europa. Haar specialisme is het zingen en spelen van premières van hedendaagse muziek. Verder geeft zij met diverse begeleiders liedrecitals met boeiend repertoire in geheel Europa. Ze won diverse prijzen zowel voor zang als piano.

Coaching

Ze heeft zeer veel ervaring in het coachen van acteurs en zangers in verschillende professionele muziek- en theaterproducties, en in het coachen en lesgeven van studenten, vocale en instrumentale ensembles en bands. Ze heeft aan verscheidene instituten in zowel binnen- als buitenland gewerkt en heeft haar eigen zangstudio, studio VMC, alwaar zij lesgeeft in zingen, spreken en performen. Ook vindt hier rehabilitatie van de spreekstem plaats bij mensen met diverse problemen in fonatie. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het geven van auditietraining aan studenten voor toelating aan conservatoria. Vele koren in verschillende genres kregen inspiratie en vaardigheden door haar koor coaching. Voor ieder probleem of moeilijkheid is door deze veelzijdige opleiding een oplossing in haar coaching repertoire.

Holistisch

Jarenlange opleiding en training in diverse lichaamstechnieken geven haar een breed scala van mogelijkheden en oefeningen in o.a. Alexander techniek, Ceasar, Horton, Tai Chi en meer. Dit in combinatie met de psychologische kennis en vaardigheden geeft aan Marleen als coach veel inzicht en mogelijkheden om holistisch, helend en verbeterend te werken met mensen, de muziek en hun zang.

Stemtraining

Sinds zij in 2005 een cursus Belten volgde is zij zeer intensief betrokken bij EVT. Zij heeft de verschillende niveaus van het Systeem doorlopen en na het behalen van haar Estill Master Trainer examen volgde een intensieve periode van examens en stages heeft zij als eerste vrouw en enige in Nederland het niveau bereikt van EMCI-TP: Estill Mentor Course Instructor met Testing Privileges. Als zodanig geeft zij regelmatig trainingen in Nederland en Europa en is zij als docent bevoegd mensen op te leiden tot Estill Voice trainers, zowel in EFP als EMT.

De studie psychologie die zij in 2009 voltooide is een goede en gedegen aanvulling op haar pedagogische en didactische competenties. Als zodanig heeft ook de emotionele, sociale aspecten van zingen en muziek maken haar volledige aandacht.

Over Song and Voice

Plezier in zingen en enthousiasme staan voorop maar gaan bij ons hand in hand met gedegen en vakmatig zangonderwijs. Dat je van zingen blij wordt weet je en zul je snel ervaren in de lessen en cursussen. Wanneer je het steeds beter en snel vorderingen maakt wordt het nog leuker om te doen. Wij zijn dan ook overtuigd dat bij Song and Voice iedereen kan leren zingen.

Niet alleen willen wij dat jij je in de lessen op je gemak voelt maar zorgen we ervoor in iedere les een veilig leerklimaat te scheppen en maken we gebruik van alle mogelijke leerstijlen of je nu visueel, auditief of kinesthetisch. bent ingesteld. De pijlers zijn dan ook luisteren, voelen, kijken (naar film, video, anatomische modellen en 3d) en begrijpen van akoestiek, resonantie, perceptie en fysiologie.

De vaardige, aardige en ervaren gediplomeerde docenten werken met efficiënte en doeltreffende oefeningen waardoor je snel vooruit gaat. De zangtechniek is duidelijk en inspirerend. Er wordt gekozen voor het repertoire met jouw keuze als uitgangspunt.

De techniek is gebaseerd op holistische uitgangspunten; de mens zingt of speelt met het hele lichaam en de gehele ziel. De zangmethodiek wordt gegeven door specialist en enige EMCI-TP in Nederland in Estill Voice Training; een Amerikaanse en op wetenschap gebaseerde methodiek. De instrumentale lessen wordt gegeven door conservatorium gediplomeerde docenten. Zo krijg je antwoord op al je zang-technische en instrumentale vragen door de specialist op dit gebied en is er zeer zeker aandacht voor jouw emotionele en spirituele uiting in zang en muziek.

Natuurlijk ben jij zelf het uitgangspunt;

  • Wat wil jij leren
  • Wat voel jij
  • Wat geeft jou plezier