Estill Voice Training

Estill Voice Training – Level 1

Figuren voor stemcontrole! Data op aanvraag!

Geaccrediteerd door ADAP voor logopedisten

De data in 2019 zijn op aanvraag verkrijgbaar

De Inschrijving is reeds open! Het aantal deelnemers is beperkt dus schrijf je nu snel in!

Wil je meer leren over het mooiste instrument: de menselijke stem?

Kom dan naar de Estill Voice Training Level 1.

Deze cursus is geschikt voor zangers van alle soorten stijlen, koordirigenten, acteurs, dramadocenten, logopedisten, stemtrainers, de professionele spreker en eenieder die zijn stem beter wil leren gebruiken op een veilige en gezonde manier. Het systeem laat je mogelijkheden ontwikkelen waarvan je niet eens wist dat je ze kon bereiken. Verbetering van de klank, grotere controle, meer vocale vrijheid, makkelijkere hoogte, meer dynamiek; het is binnen ieders bereik met deze training. Juist ook stempedagogen en logopedisten leren hoe de verschillende onderdelen in de praktijk gehanteerd kunnen worden om vocale problemen te voorkomen en op te lossen en zo meer zelfvertrouwen te krijgen en zelfverzekerder te zijn.

De deelnemers worden bewust gemaakt met het voelen, het begrijpen, het herkennen en beheersen van datgene wat je hoort en van jezelf kent. Heldere presentaties, demonstraties, samen oefenen, uitgebreide voorbeelden en audio- en video fragmenten ondersteunen de persoonlijke aanpak van EMCI-TP Marleen van Dijk. Uitleg van het systeem gaat per onderdeel en wordt enkele keren per dag afgewisseld met praktijksessies in de groep. Aan het einde van elke dag is er een open sessie waarbij je samen met de cursusinstructeur het geleerde toepast op een eigen song of tekst naar keuze of in een casusbespreking. Studio VMC bevindt zich op een unieke en rustige locatie waar in de fijne ambiance een buitengewoon goede lunch geserveerd wordt die, evenals koffie en de thee inbegrepen is in de prijs.

Trainer
Marleen van Dijk
EMT-EMCI-TP

Voor meer informatie en kosten: songandvoice@xs4all.nl

Estill Voice Training – Level 2

Figuurcombinaties voor zes stemkwaliteiten

Het inspirerende vervolg op de Level 1.
In deze training leer je hoe je de figuren van Level Een kunt combineren om de zes verschillende stemkwaliteiten te produceren: Speech, Falsetto, Sob, Twang, Opera en Belting. EVT biedt een helder begrip van de eindeloze mogelijkheden van de stem. Ook als je nog nooit opera gezongen hebt leer je waaruit de kwaliteit is samengesteld en vervolgens hoe je dit zelf kunt produceren en beheersen.

Je bent niet langer gebonden aan je eigen stijl. Klassieke zangers leren volkomen gezond en veilig Belten en niet-klassieke zangers leren Opera zingen, met behulp van de heldere figuren en degelijke instructies van de trainers. Het is leuk en leerzaam te ontdekken dat de mogelijkheden oneindig zijn!
Je leert hoe je de kwaliteiten kunt integreren in je eigen repertoire, hetzij pop, rock, musical, soul, jazz, klassiek of anders, en zelfs in het alledaagse spraakgebruik.

Gedurende de dag worden de kwaliteiten op een levendige en gezonde manier getraind, zowel in oefengroepen als in een open sessie, waarin gewerkt wordt met jouw eigen repertoire en/of teksten.

Trainer in EVT
Marleen van Dijk
CMT-CCI-TP

Voor meer informatie en kosten: songandvoice@xs4all.nl

Charlotte Wessel Lead Vocal of the famous band Delain in Training with Marleen van Dijk; Rock and Metal, Female Metal.

Estill Voice Training – Advanced Courses

Wat wil je met Estill na de Level 1 en 2?

Volg de Advanced Training bij Song and Voice; meer leren, meer weten en meer ervaren!

Op de foto: Marleen van Dijk & Charlotte Wessel (lead zangeres (female metal) van de Metal Band Delain)

We leggen de focus op complexiteit en combinaties van Figuren en Kwaliteiten welke in de hedendaagse performance en in pedagogische curriculum nodig zijn en gevraagd worden. Het gebruik van EVT in de diverse genres; musical theatre, klassiek, rock en pop en waaruit deze genres zijn opgebouwd. Ook worden er oplossingen geboden voor veel voorkomende stemproblemen en pathologiëen. Er wordt dieper ingegaan op het gebruik van het Voiceprint programma en op de begrippen akoestiek en perceptie. Er wordt ruim aandacht besteed aan individuele vaardigheden en het toepassen van de Figuren en Kwaliteiten en permutaties hiervan in muziek. Er wordt dieper ingegaan op het gebruik van het Voiceprint programma en op de begrippen akoestiek en perceptie.
Gedurende de dag zullen oplossingen voor veel voorkomende problemen worden gegeven en natuurlijk is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen en cases uit de eigen ervaring en praktijk voor te leggen aan de Course Instructor.

Verder wordt gewerkt aan Belten en alle facetten daarvan en is er een speciaal subject: Dictie en Estill voor zangers, acteurs, sprekers en logopedisten. Deze dag is een prima manier om extra vaardigheden te ontwikkelen die nuttig zijn in de eigen uitvoerings- en/of lespraktijk. Ook is deze dag een Must voor iedereen die wil starten met het verdere Certificeringstraject. (CFP/CMT) zij die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen en verdiepen als CMT, CMT-c of diegenen die hun CFP reeds in bezit hebben. Studio VMC is een unieke locatie met een rustige ambiance waar een uitstekende catering (uitstekende lunch, koffie, thee, fruit is inbegrepen in de cursusprijs!) Song and Voice zorgt dat alles erop gericht is dat ieder individueel zijn doel bereikt en inspiratie en enthousiasme gewaarborgd wordt.

Prijs op aanvraag.

Opleiding in Estill Trainer

Estlll trainer en coach; De zang en stem coaching voor deze tijd!

Heb jij altijd al zangdocent willen worden?

Wil jij je kwaliteiten als zangcoach uitbreiden?

Wil jij meer interventies als logopedist?

Schrijf je dan nu in voor de Opleiding Estill Voice Trainer;

Wereldwijd de Golden Standard in Zang training.

Trainingen voor EFP en Licentie EMT

Na de Level 1 en Level 2 en/of Advanced Training bieden wij de mogelijkheid om je verder in de Estill te bekwamen en je vaardigheden op peil te houden, aan te scherpen en uit te breiden. Op aanvraag kun je meedraaien met oefensessies die opleiden tot het behalen van een EFP (Estiil Figure Proficiency), en het voorbereiden tot het Estill Master Trainer ofwel EMT-examen.

Voorwaarde is het gevolgd hebben van een Level 1 & Level 2 cursus en/of Advanced Training bij Song and Voice.

Voor het eerstvolgende CMT-opleidingstraject kun je je nu aanmelden! Vraag info aan!

Het aantal deelnemers beperkt! Dus schrijf je snel in!

Tijden en prijzen op aanvraag.

Voor meer informatie en kosten: songandvoice@xs4all.nl