Zingen is Passie - Zingen is vrijheid - Zingen met je hele hart, lijf en ziel!

CMTMarleen van Dijk is zangeres, zangdocente, stemcoach, uitvoerend artiest, musical en theater coach en pianiste. Zij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Utrecht, waar zij haar Bachelor en Master in Muziek behaald beide voor zang alsook voor piano en diploma Docent Muziek. Vervolgens heeft zij nog gestudeerd in Oostenrijk aan de Musikhochschule Wien, in Frankrijk aan de Académie de Nice en aan de l' Opéra de Paris. Allereerst getraind als klassiek zangeres, later heeft zij zich ook verder bekwaamd in musical, pop en jazz.
Ze heeft rollen gehad in verscheidene producties. Zij vertolkte als gast verschillende operarollen, o.a. Belinda (Dido en Aeneas), Rosalinde (Die Fledermaus), Suor Angelica (Puccini), en in diverse Mozartopera's zoals Pamina en de 1e Dame in `Die Zauberflöte` en Fiordiligi in `Cosi fan Tutte`, zowel in Frankrijk als in Duitsland. Verder vertolkte zij in Oostenrijk de rol van Mimi in `La Bohème`, van Micaela in `Carmen` (Bizet) en diverse andere rollen. Haar recente optredens met orkest waren werken van Berlioz (Les nuits d'été), van Alban Berg (Sieben frühe Lieder) , De Falla (Siete Canciones populares Españoles) en Richard Strauss (Vier Letzte Lieder) in Nederland, Frankrijk en Italië (Rome). Tevens heeft zij de rol van Carmen, G. Bizet vertolkt, Desdemona en Abigail (Verdi).

Zij treedt regelmatig op met diverse jazzensembles en heeft een uitgebreid musicalrepertoire. Verder verleent zij regelmatig haar medewerking aan oratorium-uitvoeringen in Nederland en Europa. Met diverse begeleiders geeft zij liedrecitals met boeiend repertoire in geheel Europa. Ze won diverse prijzen.

Ze heeft zeer veel ervaring in het coachen van acteurs en zangers in verschillende professionele muziek- en theaterproducties, en in het coachen en lesgeven van studenten, vocale en instrumentale ensembles en bands. Ze heeft aan verscheidene instituten in zowel binnen- als buitenland gewerkt en heeft haar eigen zangstudio, studio VMC, alwaar zij lesgeeft in zingen, spreken en performen. Ook vindt hier rehabilitatie van de spreekstem plaats bij mensen met diverse problemen in phonatie. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het geven van auditietraining aan studenten voor toelating aan conservatoria.


CCISinds zij in 2005 een cursus Belten volgde is zij zeer intensief betrokken bij EVTS. Zij heeft de verschillende niveaus van het Systeem doorlopen en na het behalen van haar Master volgde een intensieve periode van examens en stages heeft zij als eerste vrouw en tweede in Nederland het niveau bereikt van CCI: Certified Course Instructor met Testing Privileges. Als zodanig geeft zij regelmatig trainingen in Nederland en Europa en is zij als docent bevoegt mensen op te leiden tot Estill Voice trainers, zowel in CFP als CMT.
De studie psychologie die zij in 2009 voltooide is een goede en gedegen aanvulling op haar pedagogische en didactische competenties.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.